Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu absenţa vaccinului antirabic în spitalele din Calafat, Craiova şi Slatina, după ce familia unui copil muşcat de câini maidanezi în luna ianuarie nu a găsit vaccinul în niciun spital pe o distanţă de 140 de kilometri.

Potrivit unui comunicat remis de Avocatul Poporului, familia copilului a cumpărat vaccinul dintr-o farmacie, iar Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a recunoscut că a existat o problemă administrativă, medicii afirmând că dacă băiatul nu ar fi primit doza la timp „se putea ajunge la o tragedie”.

„Sesizarea din oficiu vizează posibilă încălcare a art. 34 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi este urmare a informaţiilor difuzate de mass-media pe această temă, în contextul în care presa semnala şi un caz, petrecut în luna ianuarie, când doi părinţi cu un copil muşcat de câinii maidanezi au căutat singuri, prin două judeţe, vaccinul antirabic. Familia a fost plimbată prin trei spitale şi a străbătut 140 de kilometri, pentru ca, în cele din urmă, să găsească serul pe cont propriu, într-o farmacie. Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a recunoscut că a existat o problemă administrativă. Dacă băiatul nu ar fi primit doza la timp, se putea ajunge la o tragedie, au afirmat medicii”, precizează Avocatul Poporului în comunicatul de presă. AGERPRES