Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că vrea ca instituţia pe care o conduce să acceseze bani europeni pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgovişte, spaţiul actual fiind insuficient pentru fluxul mare de pacienţi.

”Avem preocuparea şi am făcut, până acum, două videoconferinţe cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale pe ceea ce înseamnă extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean, pentru că problema noastră la spitalul de urgenţă o constituie aceste fluxuri pe care nu le avem şi spaţiul insuficient. Este un ghid în consultare, nu este definitiv, încă se discută despre valoare investiţiilor, că va fi 1,5 milioane de euro sau spre 2,5 milioane de euro. În momentul în care se definitivează acest ghid de finanţare, CJ Dâmboviţa, pentru că este autoritatea eligibilă, va depune un proiect pe ce înseamnă funcţionarea sau extinderea UPU”, a precizat Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în ce priveşte spitalul judeţean, autorităţile mai pregătesc un proiect pentru realizarea unui ambulatoriu. ”Avem de asemenea în preocupări scrierea unui proiect pe ce înseamnă un ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte, există şi acolo un proiect finanţat tot pe fonduri europene. Urmează să stabilim locaţia, la această dată avem trei variante de locaţie, una dintre ele în incinta spitalului judeţean, a doua la Gura Ocniţei, a treia la fosta secţie de infecţioase din Târgovişte. O să vedem, în măsura în care se va lansa ghidul, care îndeplineşte cele mai multe condiţii pentru a avea accesibilitate”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Aflat în administrarea CJ Dâmboviţa, Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 milioane de lei, iar lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani. Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate, cu spaţii improprii şi cu un număr insuficient de cadre medicale. AGERPRES