Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) dezvoltă în prezent un proiect care va permite verificarea în timp real a paturilor de Terapie Intensivă disponibile în spitale, a declarat preşedintele instituţiei, Octavian Oprea.
„Un proiect pe care îl avem în desfăşurare împreună cu partenerii de la Ministerul Sănătăţii este proiectul de evidenţă a paturilor de la ATI în timp real. Este un proiect de suflet pentru mine, pentru că ultimii ani ne-au dovedit că, dacă aveam evidenţa în timp real a paturilor de la ATI şi, bineînţeles, monitorizarea pacienţilor, poate intervenţia medicală ar fi putut să fie alta şi multe vieţi ar fi fost salvate”, a afirmat Oprea, la Smart Transformation Forum 2021.
Potrivit acestuia, Ghişeul.ro a crescut exponenţial ca număr de utilizatori în ultimul an şi jumătate. „Unul dintre paşii extrem de importanţi pe care noi i-am făcut şi unul dintre proiectele pe care le-am pus la dispoziţia autorităţilor locale şi centrale a fost platforma Ghişeul.ro, care a reuşit să crească în ultimul an şi jumătate din punct de vedere al numărului utilizatorilor de mai mult de două ori de cât a crescut în 9 ani de la înfiinţarea sa. (…) Prin Ghişeul.ro, din august 2020 se pot plăti orice tarife care survin în urma unui serviciu public”, a declarat Octavian Oprea. AGERPRES