Construcţia unui spital de radioterapie, o investiţie privată în valoare de 10 milioane de euro, a început în municipiul Satu Mare, anunţă un comunicat de presă transmis de Primărie.

„Încep lucrările la noul spital dedicat tratamentelor oncologice, în Satu Mare. Noul spital de radioterapie va fi ridicat de Amethyst Radiotherapy, cea mai mare reţea de clinici de radioterapie din Europa. Noul Spital de Radioterapie Amethyst din Satu Mare va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi o echipă de profesionişti cu experienţă, pregătit să ofere pacienţilor tratamente la standarde internaţionale. Spitalul din Satu Mare va fi al cincelea Spital Amethyst din România. Investiţia totală se ridică la peste 10 milioane de euro”, precizează sursa citată.

 

Spitalul urmează să fie deschis anul viitor.

„Sperăm ca luna ianuarie 2025 să fie luna în care deja sătmărenii să poată fi trataţi în cadrul noului spital, aproape de familiile lor, fără a mai fi nevoiţi să facă deplasări consumatoare de timp şi resurse în alte oraşe (Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Baia-Mare, etc)”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

În noul spital din Satu Mare, pacienţii vor beneficia de cele mai noi tehnici de tratament oncologic atât în ceea ce priveşte radioterapia, cât şi chimioterapia. Costurile tratamentelor vor fi acoperite integral de către Casa Naţională de Sănătate şi acestea vor fi administrate şi supravegheate de către o echipă formată din peste 100 de cadre medicale, mai menţionează comunicatul administraţiei municipale. AGERPRES