Contractele pentru două proiecte, cu fonduri europene, de extindere, modernizare şi dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului şi a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte, au fost semnate, pe 27 martie, în prezenţa viceprim-ministrului Daniel Suciu şi a ministrului pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

„Spitalul nostru de aici, din Târgovişte, sigur că a beneficiat, de-a lungul timpului, de sprijin din partea guvernului pentru modernizare, pentru extindere, pentru dotare cu echipamente, dar nu este suficient. Este nevoie în continuare de finanţare, în mod special pentru echipamente, dar şi pentru ceea ce înseamnă spaţii adecvate pentru un tratament de calitate”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Unul dintre contractele semnate este pentru extinderea şi dotarea cu echipamente a Unităţii de Primiri Urgenţe. Proiectul are o valoare de 6,9 milioane lei şi o durată de implementare de 54 luni. Secţia de primiri urgenţe se va extinde cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar numărul de paturi va creşte de la 11 la 24. De asemenea, secţia va fi dotată cu mai multe echipamente medicale, printre care defibrilator, ecograf şi aparat de radiologie.

Cel de-al doilea proiect este de extindere a ambulatoriului, cu o valoare de 10,8 milioane lei, iar durata de implementare de 60 de luni. Suprafaţa secţiei se va extinde cu 500 de metri pătraţi.

Ambele proiecte sunt cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

La eveniment au participat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Adrian Ionuţ Gâdea, oficialităţi judeţene, cadre medicale. AGERPRES