Consiliul Judeţean Dolj a marcat, pe 14 mai, finalizarea lucrărilor la Clinica de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, un proiect de 17 milioane lei al CJ, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

„Au fost finalizate lucrările la Clinica de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, un obiectiv de primă importanţă pentru investiţiile în sănătate ale Consiliului Judeţean Dolj, şi am dorit să vedem împreună ce a ieşit. Obiectivul nostru a fost să aducem această clinică la standarde europene, pentru ca pacienţii să poată fi trataţi în condiţii foarte bune. Este o investiţie pe fonduri europene de 17 milioane de lei, realizată cu o finanţare accesată de CJ Dolj prin POR. O putem reda spitalului pentru a putea aduce mobilierul, a face recepţia, sterilizarea şi astfel să înceapă funcţionarea”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a afirmat că reabilitarea Clinicii de Oncologie întregeşte un proiect mai vechi, şi anume, achiziţia unui accelerator de ultimă generaţie pentru clinica de radioterapie printr-un împrumut de la Banca Mondială şi urmează construirea unei clinici de oncopediatrie printr-un proiect de 31 milioane euro.

„CJ Dolj a finanţat reabilitarea buncărului unde se află aparatul de radioterapie şi putem spune că avem vârful de gamă pentru tratamentul cu radioterapie. Investiţia va fi întregită cu o clinică de de oncopediatrie, un proiect de 31 milioane euro care va fi scos la licitaţie luna aceasta. Aici va fi o clădire de plus 5 care va întregi cu clinica de oncologie şi de radioterapie un sistem pentru înfiinţarea unui centru pentru tratarea cancerului. Clinica de oncopediatrie va fi finanţată prin Programul pentru Investiţii în Sănătate pentru care urmează să apară normele. Vrem ca atunci când normele apar, licitaţia să fie aproape gata, pentru ca a doua zi să dăm ordinul de începere a lucrării”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Potrivit sursei citate, o dorinţă mai veche a CJ Dolj este ca la Craiova să se înfiinţeze un centru de tratare a cancerului, în condiţiile în care această maladie afectează din ce în ce mai multe persoane. AGERPRES