Inovarea în sistemul de sănătate din România se bazează pe îmbunătățirea accesului către servicii medicale, monitorizarea publicului susceptibil la schimbările de conduită medicală și medierea raportului situației urgență pacient. Avansarea digitală a sistemului de sănătate are ca urmare o mai bună înțelegere a pacientului și conturarea unui mediu mai facil pentru personalul medical responsabil de situațiile de urgență.

Hackathonul ,,Medicină de urgență, situații de urgență și reziliență” este cel de-al șaptelea eveniment din seria de hackathoane organizat de către Centrul de Inovare în Sănătate HIVE, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Acest demers a început la nivel local, având ca participanți studenți ai universităților clujene, ulterior fiind focusat pe experți din toată România, dar și din străinătate.

Hackathonul a fost conceput ca un eveniment de 4 zile, începând cu doua zile de training, 24-25 Noiembrie, și continuând cu cele 2 zile de competiție. Primele doua traininguri au abordat temele inovării în sănătate și a modului de funcționare a sistemului de urgențe iar al treilea a fost conceput pentru a contribui la înțelegerea practică a modului de prezentare a ideii de proiect: de la a spune o poveste într-o manieră creativă până la a convinge publicul și potențialii investitori de valoarea ideii prezentate.

 

Citiți mai multe amănunte pe platforma Comunității de Inovație și Tehnologie, Hackathons.ro