Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la finalul unei întâlniri de peste cinci ore cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară că ministerul are în pregătire un proiect de debirocratizare a diverselor acte administrative care se emit la nivelul instituţiei.
”O să avem un proiect de debirocratizare a diverselor acte administrative care se emit la nivelul Ministerului Sănătăţii, începând de la certificate de medic specialist şi primar, până la certificate de conformitate ale medicilor. Pentru acestea vom stabili o procedură cu implicarea obligatorie a DSP-urilor, în sensul în care cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a-şi depune documentaţia, pentru a completa acea documentaţie, ci această activitate să fie desfăşurată la nivelul judeţelor”, a arătat Cseke.

Ministrul a arătat că, în două-trei săptămâni direcţiile de sănătate publică vor primi un ghid de utilizare, pentru a ştii ce trebuie să facă pentru fiecare emitere de act administrativ şi care sunt documentele care trebuie cerute pentru depunerea dosarului.

”Rugămintea pe care am adresat-o şi care a fost prezentă şi în ghid şi care este şi o cerere către cei care depun aceste dosare, este aceea de a fi primite dosare care sunt complete din punct de vedere al documentaţiei, pentru că altfel nu vom rezolva problema. Dacă se vor primi dosare incomplete înseamnă că dosarul incomplet vine la Bucureşti, de la Bucureşti se reîntoarce la judeţul respectiv. Deci la nivel local va trebui să avem pe cineva care se uită foarte atent la aceste dosare şi transmit dosarul complet pentru ca la Bucureşti să poată fi emis certificatul, care la fel va fi transmis la judeţul respectiv, ca medicul, ca cetăţeanul să nu mai vină la Bucureşti”, a subliniat Attila Cseke. AGERPRES