Platforma online de consultații gratuite pacient.assmb.ro permite, începând de luni, interacțiunea prin apel telefonic video sau clasic între medic și pacient, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Implementarea noilor servicii de video telefonie și de telefonie clasică vor permite extinderea posibilităților de acordare a consultațiilor medicale în specialități foarte solicitate, precum Psihiatrie, Dermatologie sau Oftalmologie, unde, pentru emiterea unei recomandări medicale, contactul vizual între pacient și medic este de cele mai multe ori obligatoriu, precizează sursa citată.

Concret, dacă pacientul a bifat pe platformă opțiunea de videocall, medicul căruia i s-a solicitat evaluarea medicală va iniția apelul catre pacient prin intermediul centralei digitale, fiind asigurată astfel confidețialitatea datelor de contact ale medicului, precum și desfașurarea consultației la distanță cu minimum de efort pentru medic și pacient. Numărul de telefon al centralei nu va fi disponibil pentru apelare din exteriorul platformei, acest aspect contribuind la o bună gestionare a traficului de date.

 

 

Materialul integral pe www.sanatateatv.ro