Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a finalizat procedura privind preluarea personalului medical și cabinetelor de medicină generală și stomatologie care funcționează în cadrul creșelor și școlilor speciale din învățământul de stat din București.

Cele 44 de cabinete medicale au fost integrate în Rețeaua de medicină școlară a ASSMB, care în prezent numără 667 de cabinete de medicină generală și stomatologie. Prin includerea celor 111 medici și asistente medicale de la cabinetele din creșele și școlile speciale din București, total al personalului medical din rețeaua ASSMB ajunge la 1.036.

Această integrare reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii și uniformizării accesului la servicii medicale pentru copiii din creșe și școli speciale, consolidând în același timp infrastructura medicală gestionată de ASSMB la nivelul Capitalei.

În cadrul cabinetelor medicale școlare și universitare, copiii și tinerii din unitățile de învățământ de stat beneficiază de servicii de medicină generală și stomatologie gratuite pe tot parcursul anului. Personalul medical școlar desfășoară inclusiv activități de educație pentru sănătate și promovarea sănătății, prin campanii periodice destinate prevenției și promovării unui stil de viață sănătos.

Sursa:ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București