Asociaţia Zi de Bine continuă proiectul „Plantaţi în amintire” şi amenajează în Bucureşti cel de-al doilea parc de mesteceni, în memoria persoanelor dragi, trecute în nefiinţă.

Parcul va fi amplasat în sectorul 6 din Capitală, în continuarea celor 100 de copaci plantaţi în 2023 şi se va întinde pe o suprafaţă de 2500 mp, pe care se vor planta alţi 200 de mesteceni.

Asociaţia Zi de Bine a adunat deja peste 700 de poveşti în parcuri deschise în Lugoj, Constanţa, Oradea sau Braşov. În continuare, cei care au pierdut pe cineva drag pot să adopte un copac în memoria acelei persoane, la Bucureşti. Fiecare copac plantat are ataşat un cod QR care duce către povestea de viaţă a persoanei dragi, ce poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro.

Totodată, la Bucureşti, în cadrul Centrului Comunitar Zi de BINE, se vor organiza şi grupuri de suport pentru persoanele care trec prin doliu, o altă parte importantă şi sensibilă a acestui proiect. Într-un spaţiu sigur şi intim, un psihoterapeut va ghida o serie de întâlniri, în grup restrâns, despre cum facem faţă pierderii, despre tipuri de doliu, furie, vinovăţie şi ruşine, frica de moarte, despre faptul că nu există reguli cu privire la ce să simţi sau să nu simţi atunci când pierzi pe cineva drag. Pentru mai multe informaţii, persoanele interesate pot trimite un email pe adresa contact@zidebine.ro.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, este susţinut de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi Leroy Merlin.

„Această iniţiativă reprezintă încă un pas în misiunea noastră de a aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag. Fiecare copac va deveni o amintire vie, un simbol al iubirii şi recunoştinţei noastre faţă de cei care ne-au marcat existenţa. Ne dorim ca parcul de mesteceni să devină o oază de linişte şi delicateţe în mijlocul agitaţiei urbane” au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

După inaugurare, parcul va fi administrat de Primăria Sectorului 6, prin serviciul ADPDU.

„Orice proiect de regenerare urbană este binevenit în Sectorul 6. Cu atât mai mult cu cât acesta vine din partea societăţii civile. Pe noi nu ne costă nimic, iar comunitatea beneficiază de un spaţiu curat, amenajat, unde să petreacă timp liber. De data aceasta, vorbim despre 2.500 mp de teren, unde Asociaţia Zi de Bine continuă proiectul „Plantaţi în amintire”, care se adaugă altor 1.500 mp amenajaţi anul trecut, în cadrul aceluiaşi proiect de suflet. Le mulţumim reprezentanţilor asociaţiei că au ales ca în Bucureşti să facă treabă alături de noi. Şi să nu uităm că Sectorul 6 face parte din Alianţa Oraşelor Verzi, iar recuperarea spaţiilor abandonate este o preocupare a mea permanentă”, a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Plantaţi în amintire” şi să planteze un copac, pot găsi AICI mai multe informaţii şi pot urma paşii către donaţie.

Proiectul a fost demarat în anul 2022, iar până în prezent au fost plantaţi peste 700 de arbori în şapte astfel de parcuri, la Lugoj, Oradea, Braşov, Bucureşti, Constanţa şi Târgu-Mureş.

Cei care doresc să susţină proiectele realizate de Asociaţia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naştere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.