Asociația Zi de Bine, împreună cu Asociația Moașelor Independente, a amenajat spații de suport pentru mamele care au născut copii care nu au supraviețuit, în Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, respectiv Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”.

Am dotat aceste spații cu primele cuddle cot-uri aduse în România, pentru că am înțeles cât de complicat este procesul de doliu atunci când e vorba de un copil nenăscut viu. Psihologii spun că doliul începe în momentul în care ai un corp, când este conștientizată pierderea și se simte durerea. Iar în aceste spații, părinții își vor putea vedea și vor putea petrece timp cu copilul pe care nu-l vor lua niciodată acasă”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Zi de Bine.

Totodată, mamele care petrec mult timp în maternitate cu bebelusii internați la terapie intensivă și alte mame lăuze sau însărcinate vor putea participa săptămânal la un grup de sprijin și informare, în spațiul amenajat la Filantropia. Aici, își vor putea împărtăși grijile, dar vor putea și să afle lucruri despre îngrijirea și alăptarea bebelușului de la Asociația Moașelor Independente.

De asemenea, și pentru personalul medical vor fi organizate workshopuri privind gestionarea corectă a acestor traume.