Asociatia Oncopacientilor PHOENIX desfasoara in perioada 1-31 octombrie campania ZILELE ROZ

Asociatia OncoPacientilor PHOENIX desfasoara, in cadrul editiei a V-a a campaniei nationale „Zilele Roz”, cinci actiuni referitoare la constientizare, preventie, autoexaminare, screening, informatii si sprijin pentru pacientii cu cancer mamar si publicul larg.

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San”, a fost marcata pe 1 octombrie, prin Eveniment “Flashmob Roz” – Semn de promovare a feminității și demnității femeii cu mastectomie, in spatiul Pasajul Universitate Bucuresti. Au participat peste 55 de persoane dintre care: 21 paciente cu cancer la san, printre cele mai active beneficiare ale Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX cu simpatizanti, alaturi de invitatii speciali,  Violonist Cristian Balas si Trupa Dinamic de la Palatul National al Copiilor, reprezentata de profesor Paula Mitru. In acest cadru, au fost ascultate melodii clasice la vioara, oferite de invitat “pro bono”, un flasmob de   dans  etno oferit tot “pro bono” de dansatorii trupei, ca bucurie in redarea demnitatii si pastrarea feminitatii a pacientelor dupa mastectomie. Asemenea s-au oferit, 30 donatii AVON, 5 seturi de proteze de san cu sutien personalizate, 55 de cadouri roz in principal pacientelor oncologice. Au fost distribuite peste 2.000 materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, atat participantilor pentru familiile lor, cat trecatorilor din la cel moment.

Ca “bonus”, a oferit a 30 paciente cu mastectomie si familiilor screning pentru Cancer Melanom cu  specialisti in dermatologie din cadrul campaniei “Soare fara pete”, editia a III-a, locatie la sediul asociatiei dar si altele neprecizate, momentan.

“Educatia roz” va fi un eveniment organizat la Facultatea de Management si Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala. La acest ultim eveniment, ca la si celelalate editii, se estimeaza ca vor participa peste 400 de studenti si cadre didactice, medic oncolog, paciente, personal specializat in autoexaminare. In acest cadru se vor preda semne, simptome, recomandari de preventie a cancerului de san la femei si barbati. Se va face simulare, cu probe practice de autoexaminarea sanilor pe manechin didactic. Vor fi distribuite materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, atat participantilor cat si personalului facultatii.

Evenimentul “Screening mamar” va fi asigurat din fonduri stranse de la ISP Focsani, pentru programul de screening al asociatiei, la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Trestioreanu” Bucuresti, pana la sfarsitul anului 2018, prin 100 Ecografii mamare bilaterale la 100 de studente de la facultatea de Agronomie din Bucursti si alte tinere.

“Asociatia militeaza activ pentru actiuni de educatie si sprijin al pacientilor, pentru preventie si  screening a populatiei largi in vederea preventiei diverselor forme de cancer si sustine activ pacientii cu cancer si familiile lor in vederea depasirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic si in perioadele urmatoare, de monitorizare si supraveghere a pacientilor. Ca reprezentant al asociatiei, salut implicarile in special ale ONG-urilor de organizare a campaniilor de preventie si screening pentru cancerul de san”, a spus Ioana Cristea, presedinte al Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX.

Campania “Zilele Roz” este o campanie de preventie si screening a cancerului la san la femei si barbati si vizeaza, prin diferite actiuni, constientizarea unui numar cat mai mare de persoane ca aceasta boala poata fi vindecata daca este depistata la timp, riscul fiind de 1 din 8 femei, vor face cancer in timpul vietii. Printre alte actiuni ale acestei campanii: distribuirea in fiecare zi de joi, in Piata Universitatii si Casa de Cultura “Friederich Schiller”, a peste 13.000 de materiale informative de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, participare la evenimente caritabile in randul femeilor cu mastectomie si actiuni de educatie a studentelor si studentilor la Facultatea de Agronomie din Bucuresti. Campania se desfasoara intre 1-31 octombrie.

 

Despre Asociatia OncoPacientilor “PHOENIX”

ASOCIATIA OncoPacientilor “PHOENIX” Bucuresti a fost infiintata in 2013 conform legii 26/2000, si este o organizatie nonguvernamentala, apolitica, reprezentand pacienti cu toate tipurile de cancer din toata tara, oferind sprijin informational, juridic, emotional, financiar si medical. Peste 4.500 de pacienti au fost direct sprijiniti de la infiintare si pana in present.