Asociația OncoPacienților PHOENIX București desfășoară campania de prevenție cancer la sân „Screeningul roz”, prin care oferă gratuit 100 de ecografii mamare bilaterale la 100 de tinere cu posibilitati reduse de screening, in principal studente la Facultatea de Management in Agricultura si Inginerie Economica Rurala (FMAIER). Acestea sunt, in majoritate, din provincie, unde nu există prevenție de cancer la san, screening, iar in unele zone ale tarii nici posibilitatea informarii complete sau a constientizarii.

Asociația OncoPacientilor PHOENIX desfasoara „Screeningul Roz” pentru preventia Cancerului la San pe o  perioada de aproximativ 1 an, respectiv 1 iulie 2018 – 31 mai 2019, ca o completare a „Campaniei Zilele Roz” editia a V-a.

In Romania, se stie ca, 1 din 8 femei va face cancer in timpul vietii. Asociația OncoPacientilor PHOENIX, a considerat necesara demararea campaniei prin care  ofera – cu sprijinul ISP Focsani – 100 Ecografii mamare bilaterale – gratuite, care vor fi efectuate la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București. Astfel se pot salva vieti, prin descoperirea in faze incipiente de cancere la san, stiind ca in aceste cazuri procentul de supravietuire este foarte mare, de 98%.

Asociația OncoPacientilor PHOENIX desfășoară activitati in sprijinul direct al pacientilor cu cancer si familiilor acestora, face lobby in acest sens la organele abilitate, dar si campanii de preventie a cancerelor, dat fiind faptul ca unele pot fi ereditare.