Asociatia Oncopacientilor PHOENIX a desfasurat in perioada 1-31 octombrie campania ZILELE ROZ, editia a III-a, in cadrul careia a organizat sase actiuni: a distribuit 3000 materiale cu autoexaminarea sanilor la femei si barbati; a marcat 1octombrie, prin promovarea feminitatii la 11 cele mai active beneficiare;  a oferit 61 de proteze si sutien personalizate; a oferit informatii de stil de viata, in cancer mamar la 20 paciente cu cancer la san. De asemenea, Asociatia va organiza eveniment de educatie si simulare autoexaminare la peste 300 studenti si va oferi screening mamar la peste 100 de studente.

Asociatia OncoPacientilor PHOENIX a desfasurat, in cadrul editiei a III-a a campaniei nationale „Zilele Roz”, sase actiuni referitoare la constientizare, preventie, autoexaminare, screening, informatii si sprijin pentru pacientii cu cancer mamar si publicul larg.

 

“1 octombrie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San”, a fost marcat in cerc restrans la spatiul de lucru al asociatiei, de la Casa de Cultura Friedrich Schiller Bucuresti. Au participat 11 paciente cu cancer la san, cele mai active beneficiare ale sprijinului Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX alaturi de  oncopsihoterapeut.

In acest cadru, au fost precizate aspecte de importanta gandirii pozitive in redarea increderii de sine si pastrarea feminitatii a pacientelor dupa mastectomie.

Au fost distribuite materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, atat participantilor pentru familiile lor, cat si personalului si cursantilor de la  Casa de Cultura Friedrich Schiller.

 

“Vreau sa raman femeie”- gazduit in mod deosebit de Centrul Medical Neolife. La eveniment au participat peste 80 de paciente cu cancer la san, beneficiare ale sprijinului Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX, medici din cadrul Centrului Medical Neolife si alti invitati.

In cadrul evenimentului au fost inmanate 61 de proteze si sutiene personalizate pacientelor cu mastectomie, pentru promovarea increderii in sine si pastrarea feminitatii, din fonduri stranse de la mai multe societati. Au fost prezentate povesti ale pacientelor care se confrunta cu aceasta boala si aspecte ale calitatii vietii pacientelor cu cancer la san inainte si dupa tratamentul specific. Totodata au fost distribuite materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, atat participantilor pentru familiile lor, cat si altor doritori aflati momentan sau “in trecere”, la  Centrul Medical Neolife.

 

“Stil de viata, in cancer mamar”, gazduit deosebit de Casa de Cultura Friedrich Schiller.

La eveniment au participat 20 de paciente cu cancer la san, beneficiare ale sprijinului Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX, medic naturist si instructor de ingrijire in mastectomie.

In cadrul evenimentului au fost prezentate instructiuni  de ingrijire in mastectomie, aspecte legate de stres privind riscurile imbolnavirii de cancer la san si nutritia contraindicata si  indicata ca adjuvant in sustinerea calitatii vietii pacientelor cu cancer mamar si a evitarii recidivei cancerului la san.

Asemenea au fost distribuite, trecatorilor stradali, materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati.

 

“Educatia roz” organizat la Facultatea de Management si Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala.La acest ultim eveniment se estimeaza ca vor participa peste 300 de studenti si cadre didactice, medic oncolog, paciente, personal specializat in autoexaminare.

In acest cadru se vor preda semne, simptome, recomandari de preventie a cancerului de san la femei si barbati. Se va face simulare, cu probe practice de autoexaminarea sanilor pe manechin didactic.

Asemenea vor fi inscrieri ale studentelor in programul pentru screening mamar bilateral.

Vor fi distribuite materiale informative si de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, atat participantilor cat si personalului facultatii.

 

“Screening mamar” va fi asigurat din fonduri stranse pentru programul de screening al asociatiei, la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Trestioreanu” Bucuresti, pana la sfarsitul anului 2017 la 100 de studente de la Agronomie si alte tinere.

 

“Asociatia militeaza activ pentru actiuni de educatie si sprijin al pacientilor, pentru preventie si  screening a populatiei largi in vederea preventiei diverselor forme de cancer si sustine activ pacientii cu cancer si familiile lor in vederea depasirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic si in perioadele urmatoare, de monitorizare si supraveghere a pacientilor. Ca reprezentant al asociatiei, salut implicarile in special ale ONG-urilor de organizare a campaniilor de preventie si screening pentru cancerul de san”, a spus Ioana Cristea, presedinte al Asociatiei OncoPacientilor PHOENIX.

 

Campania “Zilele Roz” este o campanie de preventie si screening a cancerului la san la femei si barbati si vizeaza, prin diferite actiuni, constientizarea unui numar cat mai mare de persoane ca aceasta boala poata fi vindecata daca este depistata la timp. Printre alte actiuni ale acestei campanii: distribuirea a peste 3000 de materiale informative de autoexaminare a sanilor la femei si barbati, evenimente caritabile de promovare a feminității in randul femeilor cu mastectomie si actiuni de educatie a studentelor si studentilor la Facultatea de Agronomie din Bucuresti. Campania se desfasoara intre 1-31 octombrie.