Asociaţia OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timişoara – Timotion 2019 – în scopul strângerii de fonduri pentru un proiect de îmbunătăţire a condiţiilor de spitalizare pentru pacienţi.

Proiectul „Oferim confort pacienţilor bolnavi de cancer!” depus de Asociaţia OncoHelp a fost declarat admis la cursa Timotion 2019, urmând ca anul viitor reprezentanţii acestei asociaţii să alerge alături de membrii comunităţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de internare ale pacienţilor care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

„Concret, dorim înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcţiuni, saltele impermeabile şi noptiere, asigurând astfel condiţii de internare moderne, confortabile şi ergonomice pacienţilor noştri. La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienţi oncologici, nu doar din judeţul Timiş, ci şi din judeţele Caraş – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în permanentă creştere. Structura Centrului de Oncologie OncoHelp cuprinde un număr de 132 de paturi de spitalizare continua pe care se efectuează in medie 550 de internări/lună. Starea bolnavilor de cancer din România este complexă, şi destul de gravă – medicamentele sunt deseori insuficiente, iar condiţiile de spitalizare sunt adesea improprii”, se menţionează într-un comunicat al asociaţie.

Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care 56.100 lei ar trebui adunaţi în cadrul maratonului, iar diferenţa să fie acoperită din fondurile proprii ale Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, precum şi din alte donaţii ale oamenilor din comunitate.

Donaţiile pot fi realizate atât de persoane fizice, cât şi de persoane juridice. Cei care doresc să doneze pot accesa link-ul https://www.timotion.ro/proiecte-2019/asociatia-oncohelp-oferim-confort-pacientilor-bolnavi-de-cancer/, unde la finalul prezentării proiectului se află formularul pentru donaţie.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara împreună cu Asociaţia Alergotura, care urmăreşte să inspire comunitatea locală să sprijine şi să se implice în proiecte în folosul comunităţii, dar şi să adopte un stil de viaţă sănătos în care alergarea este o opţiune. La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul anului 2018 s-au înscris 27 de proiecte din Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte. Fiecare persoană înscrisă în această cursă are posibilitatea să aleagă proiectul din comunitate pentru care vrea să doneze taxa de participare. AGERPRES