Asociația Enable Emotions pornește la drum cu Caravana  Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil, al cărui scop este să promoveze importanța  psihoterapiei pentru o viață sănătoasă și împlinită. Prima oprire a Caravanei Terapeutice  este la Pitești, în weekendul 2-3 iulie 2022.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, Caravana Terapeutică și psihologii și  psihoterapeuții voluntari se vor afla între orele 10:00-19:00 în Piața Vasile Milea – Platou  Mobilux din Piteşti, judeţul Argeș.

Sunt așteptate toate persoanele interesate să afle mai multe despre psihoterapie, cum  arată și ce se întâmplă într-un cabinet de terapie, să afle concepte generale din psihologie,  dar și lucruri noi despre sine, prin aplicarea și interpretarea unor chestionare despre  scenariul de viață.

“Psihoterapia este pentru nebuni” nu este decât un mit și vrem să-l înlăturăm. De cinci ani  oferim în fiecare an pe plaja din Vama Veche informații despre importanța psihoterapiei  și a impactului acesteia pentru o stare de bine și o viață sănătoasă. Prin Caravana  Terapeutică ajungem dincolo de Vama Veche și mai aproape de visul nostru de a face  psihoterapia accesibilă oricărui român. În 2022 ne propunem să vorbim cu peste 1.000  de oameni din 10 orașe mici și mijlocii din țară, cu sprijinul și implicarea psihoterapeuților  locali, care oferă gratuit ședințe de terapie celor interesați.” – Alexandru Bușilă, fondator  Asociația Enable Emotions, psihoterapeut.

Foarte multe persoane luptă cu cel puțin o problemă emoțională (divorț, despărțire, stimă  de sine scăzută, pierderea locului de muncă, gelozie, furie, deces, imposibilitatea găsirii unui sens al vieții etc.). Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă  de depresie, fără a include cazurile care nu au fost încă diagnosticate. La nivel mondial,  în 2020, depresia a fost prima cauză de incapacitate de muncă, fără să luăm în calcul  ceea ce pandemia a generat în rândul oamenilor la nivel global. În aceste condiții foarte  mulți români ezită să apeleze la serviciile unui psihoterapeut. Lăsând la o parte toate  clișeele generate de filme, seriale și bancuri, în cabinetul unui psihoterapeut te așteaptă  o întâlnire cu tine, întrucât vei trece printr-un proces de transformare pozitivă.