candid.jpgLa început de an are loc lansarea Proiectului „CANDID”, al Asociației DOWN București, prin care 20 de copii cu sindrom Down vor beneficia de un program terapeutic integrat, cu sprijinul ING Bank. Proiectul „CANDID” oferă pentru 20 de copii și tineri cu sindrom Down un program terapeutic ce combină logopedia, înotul și hipoterapia pentru a oferi acestora o abordare integrată. Cu ajutor adecvat și susținut în timp, copiii cu sindrom Down pot realiza progrese remarcabile în ceea ce privește dezvoltarea lor fizică, cognitivă, social-afectivă și deprinderea unui stil de viață autonom.

Acest program terapeutic se va derula pentru 5 luni (ianuarie – mai 2016) și este posibil cu sprijinul ING Bank. În urma competiției interne „Adoptă un proiect”, angajații interesați au înscris în competiție inițiative sau cauze în care cred și pe care vor să le susțină, apoi colegii lor le-au votat pe cele mai relevante. Vlad Toma (angajat ING) a propus proiectul „CANDID” al Asociației DOWN București, acesta devenind un proiect câștigător a sponsorizării de 10.000 euro din partea ING Bank.

„Motivația mea o reprezintă bucuria oferită acestor copii. Am văzut că sunt foarte afectuoși și sinceri în sentimente. Proiectul de față vine în sprijinul părinților care nu își permit asemenea ajutor specializat din cauza costurilor ridicate, dar mai ales a copiilor care prin aceste activități se vor bucura și se vor simți în largul lor. Aceste bucurii, zâmbete valorează enorm. Consider că fără implicare la nivel individual nu vom putea schimba mentalități și nu vom putea ajuta pe cei care sunt mai puțin norocoși”, a declarat Vlad Toma, angajat ING.

„Idealul oricărui părinte de copil cu sindrom Down este să îl vadă pe acesta că poate să rostească corect propoziții și să exprime ce gândește – de aceea facem logopedie, să îl privească făcând mișcare având o mobilitate a membrelor controlată, rezistență fizică și masă corporală adecvată – de aceea îi ducem la înot, să fie deschis la interacționare, socializare, cu încredere în propria persoană, în contact cu realitatea înconjurătoare – de aceea facem hipoterapie”, a afirmat Alexandru Zelko, director executiv al Asociației Down București despre importanța proiectului CANDID pentru copii și părinți.

Asociația DOWN București a fost înființată în 2010, ca inițiativă a unei familii al cărei mezin s-a născut cu sindrom Down. Asociația este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, având drept scop fundamental îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu Sindrom Down. Acesta se realizează prin sprijin social, educațional, profesional și moral, urmărindu-se integrarea lor deplină în familie, organizație, comunitate și societate.

Pentru informații și detalii suplimentare puteți lua legătura cu Alexandru Zelko, Director Executiv Asociația DOWN București, office@asociatiadown.ro, mobil: 0744 17 14 45.