asistenti.jpgOrdinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor, Asistenţilor Medicali din România, filiala Bucureşti, va organiza sâmbătă a VI-a Conferinţă Naţională Anuală, la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 700 de practicieni din aceste domenii.

Potrivit unui comunicat de presă OAMGMAMR, în cadrul conferinţei, care are ca temă „Asistenţii medicali şi moaşele, o resursă vitală pentru asigurarea calităţii îngrijirilor de sănătate”, vor fi susţinute prezentări menite să exemplifice modul în care asistenţii medicali sunt implicaţi în îngrijirile de sănătate, dar şi modele de practică pentru creşterea calităţii şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei.

În prima parte a conferinţei va avea loc o prezentare cu privire la experienţa scoţiană care va fi susţinută de Una Lyon, Academic Group Leader -School of Nursing and Midwifery Robert Gordon University şi un studiu de caz cu privire la provocarea de a oferi servicii de calitate, centrate pe pacient, prezentat de prof. Joy Notter, Faculty of Health, Education and Life Sciences, Birmingham City University.

În continuarea primei zile de conferinţă, specialiştii din Bucureşti vor prezenta, la rândul lor, teme precum Nivelul şi impactul erorilor de medicaţie în secţia de terapie intensivă, Malpraxisul şi codul penal – încălcarea gravă a regulilor de bună-practică în asistenţa medicală, Explorarea funcţională respiratorie în practica asistentului medical, Asistent medical în oftalmologia modernă – noi valenţe.
Lucrările vor continua cu atelierele de lucru: „Mama şi copilul – îngrijirea peri şi postnatală”, „Vademecum pentru asistenţii medicali” şi „Leziunile tegumentare asociate sistemelor de fixare adezive, incontinenţei sau presiunii. Metode de prevenire şi îngrijire”.

Printre temele abordate în cea de-a doua zi se numără: Războiul Naşterilor pe Mapamond, Amnioinfuzia, Managementul hemoragiilor în trimestrul III de sarcină, Sifilisul în sarcină, Dreptul la viaţă decentă, Asistenţa medicală – sursa vitală pentru asigurarea calităţii îngrijirilor pacienţilor cu cancer de colon, Aplicaţiile de ultraviolete – între bronzul de fiţe şi medicina bazată pe dovezi, Sindromul burn-out (de oboseală cronică) la personalul medical. AGERPRES