asistente.jpgPeste 300 de asistenti medicali ieseni sustin, in aceasta saptamana, examenul de grad principal. 294 dintre ei s-au inscris la medicina generala, iar 32 la celelalte specialitati.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sanatatii, examenul are loc in zilele de 22 si 23 octombrie 2009. Joi, 22 octombrie 2009 vor sustine examenul candidatii inscrisi pentru specialitatile Medicina generala si Pediatrie. A doua zi sunt programati asistentii inscrisi pentru Obstetrica ginecologie, Radiologie si imagistica medicala, Laborator, Farmacie, Igiena si sanatate publica, Balneofizioterapie.

Examenul are loc in Amfiteatrul si Biblioteca Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iasi, din Sos. Bucium nr. 36. Intrarea in sala a candidatilor se va face in intervalul orar 08.30 – 08.45, in baza actului de identitate (B.I., C.I.) sau pasaport, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Candidatii care nu detin documente de identitate nu vor putea intra in sala.Examenul dureaza doua ore si consta intr-un test grila cu 100 de intrebari. Corectarea lucrarilor va fi efectuata la sfarsitul probei. Corectura grilelor se face pe loc, in sala de concurs. Sunt declarati promovati candidatii care obtin minimum 70 de puncte.

Rezultatele finale se vor afisa la sediul Directiilor de Sanatate Publica pe data de 30 octombrie 2009 si pe site-ul www.perfmed.ro pe data de 2 noiembrie 2009. Pana la data de 1 februarie 2010, Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (CNPDSB) va preda Directiilor de Sanatate Publica adeverintele de grad principal pentru candidatiii declarati admisi.