asistenta giulesti.jpgMagistraţii Judecătoriei sectorului 6 au decis marţi arestarea pentru 29 de zile a asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Decizia nu este definitivă, asistenta având dreptul să facă recurs. Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat aproximativ o oră. După dezbateri, avocatul asistentei, Simona Pârvu, a declarat că nu a fost prima dată când Florentina Cârstea a părăsit salonul unde se găseau bebeluşii, aceasta fiind chemată în nenumărate rânduri de către medici în alte saloane.

În plus, ea a arătat că Florentina Cârstea nu trebuia să fie singură în salon, deoarece, potrivit fişei postului, ar fi fost necesar să aibă în subordine două asistente debutante şi una sau două infirmiere. Florentina Cârstea a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, anchetatorii susţinând că se impune arestarea ei deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs tragedia care a dus la moartea a cinci nou-născuţi. AGERPRES