Evenimentul Trail Race 2024 va avea loc în data de 28 septembrie 2024, Ora 9:00, pe Platoul Corneşti, Târgu Mureş.

Inițiatorii acestui eveniment sportiv sunt membrii ASCOTID (Asociația copiilor și tinerilor diabetici Mureș), asociație înființată în anul 2006. Acest grup reprezintă una dintre formele de acțiune non-guvernamentală, care militează spre educarea și sprijinul copiilor cu diabet zaharat insulino dependent și nu numai.

Un sondaj public, realizat de către ziarul Zi de Zi, în anul 2014 a prezentat asociația ca fiind cel mai apreciat ONG social medical din județul Mureș. Această distincție, reprezintă una dintre formele de recunoaștere a tuturor activităților care s-au desfășurat până în momentul de față sub sigla asociației.

Realizarea acestei acțiuni sportive urmărește în primul rând asocierea dintre activitatea fizică și starea de sănătate, legătură care se eclipsează reciproc, având la bază prezența unei pasiuni care este dată de parcurgerea a kilometri întregi pe poteci marcate, care spre deosebire de frumusețile peisajelor prezentate în fundal aduc o latură specifică, care este dată de starea de bine prin care organismul trece.

Înscrierile online se pot realiza până pe data de 15.09.2023Pentru înscrieri accesați formularul de participare aici.