Începerea noului an şcolar coincide cu noi oportunităţi de informare si educare pentru prevenirea HIV şi combaterea discriminării. Acestea sunt oferite în cadrul serviciilor puse la dispoziţie de ARAS în cadrul proiectului finanţat de Primăria Sectorului 6, „PLUS – Proiect de informare pentru prevenire şi non-discriminare” adresat tinerilor din sectorul 6 cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Timp de patru luni de zile tinerii vor putea accesa informaţii despre infecţia cu HIV: transmitere, testare, prevenire, dar şi despre combaterea discriminării faţă de persoanele infectate cu HIV, sau afectate de boli transmisibile, prin campania care se desfăşoară în social media pe pagina facebook ARAS Bucureşti, dar şi prin serviciul SIDA HELPLINE 0800800033 (linie telefonică gratuită cu acoperire naţională).

Voluntarii ARAS vor desfăşura seminarii de informare în şcolile, universităţile şi centrele de plasament din sectorul 6 care au acceptat această ofertă de informare, iar toţi tinerii care vor participa la aceste acţiuni de informare atât din mediul online, cât şi din mediul şcolar, vor putea participa la un concurs de cunoştinţe al cărui premiu constă în participarea la Şcoala de Toamnă PLUS.

Şcoala de toamnă PLUS reprezintă atât un premiu pentru cunoştinţele dobândite, cât şi un demers de educare pentru prevenirea HIV şi combaterea discriminării.

Mai mult, sperăm ca participarea la această instruire să îi motiveze pe tinerii din sectorul 6 să se implice social devenind, la rândul lor, educatori pentru sănătate”, a declarat Diana Popescu, ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA.