Raed Arafat: Unele secţii ATI au atins deja două treimi din capacitatea de îngrijire a celor aflaţi în stare gravă

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, afirmă că România are, în prezent, peste 200 de pacienţi infectaţi cu SARS-COv-2 în stare critică, aflaţi la terapie intensivă, el anunţând că unele secţii ATI atrag atenţia asupra faptului că au atins deja două treimi din capacitatea de îngrijire a pacienţilor în stare gravă.

„Evoluţia ne arată că situaţia încă nu este sub control total, oricând poate să crească exponenţial, este în creştere, încă nu am trecut hopul. (…) încă mai avem o perioadă de suportat în măsurile astea de autoizolare şi de reducere a activităţii sociale. Nu este încă momentul să ne întoarcem la cum am fost înainte. Mai avem o perioadă de trecut până ajungem la faza respectivă. Cine se relaxează ne pune în pericolul de a exploda situaţia şi de a ne pune în situaţia să nu mai putem să o controlăm. (…) La acest moment există încă un risc de creştere”, a afirmat Raed Arafat duminică seară, la România Tv.

El a spus că, în ceea ce priveşte acest risc, el rămâne valabil în următoarele două sau trei săptămâni. Arafat  a precizat că 204 pacienţi se aflau internaţi duminică, în secţiile de terapie intensivă. „Această cifră ne arată că există un număr semnificativ de oameni în stare critică şi secţiile de terapie intensivă, unele dintre ele, ne semnalează că au ajuns la două treimi din capacitate”, a mai spus Raed Arafat.