Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că dotările Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei sunt la nivelul anului 2020, datorită donaţiilor primite de la mai multe firme care au semnat un parteneriat în acest sens.

„Nu este o coincidenţă că facem această conferinţă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pentru că acest centru, care avea dotare din anul 2008, astăzi toată dotarea este din anii 2020, datorită acestui parteneriat. În mare parte, echipamentele – tehnica de calcul, video-walluri, tot ce trebuie pentru a lucra mult mai eficient în cadrul centrului – în mare parte au fost deja montate”, a spus Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe organizată, miercuri, la sediul CNCCI de la Ciolpani.

El a adresat mulţumiri reprezentanţilor societăţilor care au contribuit la achiziţionarea de echipamente – eMAG, Banca Transilvania, Bitdefender şi Mobexpert.

„În acest centru lucrează reprezentanţii mai multor instituţii, coloana vertebrală este asigurată de IGSU, care are cel mai mare număr de personal, dar avem aici personal de la Ministerul Apărării, de la Ministerul de Externe, de la Ministerul Sănătăţii, care este colaboratorul principal cu care lucrăm în acest tip de risc al epidemiei, de la toate forţele Ministerului de Interne, (…) mai avem şi Ministerul Transporturilor, deci se întâlnesc toţi factorii care iau decizii şi care sunt importanţi pentru a sprijini funcţia de comandă a acţiunii”, a mai spus Arafat.

Inspectorul general al IGSU, Dan Iamandi, a precizat că dotările Centrului sunt de ultimă generaţie, iar toţi cei care lucrează beneficiază de condiţii foarte bune.

„Din acest loc se conduce şi se coordonează întreaga activitate de intervenţie la nivel naţional. Dacă în acest loc colegii noştri nu ar avea o dotare eficientă, modernă, aşa cum au astăzi, nu ar putea asigura un suport decizional factorilor de conducere”, a declarat Iamandi.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne exprimă mulţumirile şi recunoştinţa tuturor celor care au sprijinit atât CNCCI, cât şi echipele operative angrenate în gestionarea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2, prin donaţiile făcute.

La conferinţă au luat parte şi reprezentanţii mai multor entităţi care au sprijinit CNCCI prin donaţii şi bunuri necesare. AGERPRES