craiova_spit_jud.jpgConsiliul Judeţean Dolj a alocat suma de 1.481.589 lei pentru reparaţii curente la etajul al VII-lea al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, unde se află Clinica de Ginecologie şi Clinica de Urologie. CJ Dolj a scos deja la licitaţie contractul de lucrări şi potrivit www.e-licitatie.ro cei interesaţi pot depune oferte până pe 22 aprilie.

În cadrul contractului se vor executa lucrări de reparaţii curente la construcţii, precum demolare placaje faianţă, plafoane, pardoseli, tâmplărie, vopsitorii ulei; realizare de placaje faianţă, gresie; reparaţii la tencuielile interioare; zugrăveli superlavabile; vopsitorie ulei plafon din tablă cutată pe holuri etc., montat tâmplărie PVC cu geam termopan şi vitrine; pardoseli calde covor PVC antistatic, antiseptic, tapet PVC pentru spitale; reparaţii curente la instalaţiile electrice, sanitare şi termice.

Consiliului Judeţean Dolj are în acest an cel mai mare buget din istoria sa, valoarea acestuia fiind de 539.224.000 lei (peste 120 milioane euro), iar cea mai mare parte a banilor provine de proiectele cu finanţare europeană şi va merge către investiţii.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, în acest an de la bugetul judeţului se va aloca suma de 35 milioane lei către Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din Oltenia, bani care vor merge fie către investiţii directe, cum ar fi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţă, construirea Clinicii de Cardiologie sau modernizarea etajelor VI şi VII sau vor fi transferate fonduri către spital pentru extinderea morgii sau achiziţia de aparatură medicală.

„Nu credem că de la anul SJU Craiova se va învârti după soare, pentru că este cel mai mare spital din Oltenia şi lucrurile nu se pot schimba peste noapte, însă sperăm să ridicăm standardul, să fie condiţii mai bune pentru pacienţi şi să nu mai vedem că jurnalele de ştiri se deschid cu câte o chestie care se petrece la Craiova”, a afirmat preşedintele CJ Dolj în urmă cu două luni, cu prilejul prezentării bugetului de acest an. AGERPRES