Aplicaţiile medicale Sanguinity, Baby Steps şi MedNet au fost premiate la Hacking Health Hackathon

Aplicaţiile medicale Sanguinity, Baby Steps şi MedNet sunt cele trei proiecte câştigătoare în cadrul evenimentului Hacking Health, primul hackathon din România pe teme de sănătate, organizat la iniţiativa companiei Johnson&Johnson România cu sprijinul Smart Everything Everywhere (SEE).

Sanguinity este o aplicaţie pentru gestionarea eficientă a bazei de donatori de sânge, Baby Steps explică etapele de dezvoltare din viaţa copilului şi oferă ghidare cu privire la vizitele la medic şi calendarul de vaccinare, iar MedNet este o aplicaţie unică de protecţie a datelor private ale pacienţilor.

“Impactul proiectelor este impresionant, deoarece oferă beneficii concrete în îmbunătăţirea vieţilor pacienţilor şi în eficientizarea performanţelor sistemului de sănătate. Aceste proiecte aduc laolaltă actori importanţi ai societăţii, atât din zona IT cât şi din domeniul sănătăţii şi mediul academic, care conlucrează pentru transformarea conceptului de ‚sănătate’. Cu suport din partea unor tineri extraordinar de talentaţi, adevăraţii câştigători ai acestui Health Hackathon suntem fiecare dintre noi”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director Janssen şi administrator Johnson&Johnson România.

Hacking Health Hackathon, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Sud-Est, a angrenat aproximativ 100 de participanţi care au fost împărţiţi în 21 de echipe, lucrând simultan la 21 de proiecte. Pe parcursul celor două zile, 24/24, participanţi din toată ţara au dezvoltat platforme digitale inovatoare ce au potenţialul de a contribui la prevenţia şi educaţia în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, precum şi la dezvoltarea sistemului de sănătate din România. Cele trei echipe câştigătoare vor primi finanţări în valoare totală de 15.000 dolari din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-şi dezvolta aplicaţiile.

Pe parcursul următoarelor luni, Smart Everything Everywhere va asigura mentoratul şi va urmări implementarea cu succes a proiectelor. AGERPRES