pitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, una dintre unitățile medicale care tratează cazurile de COVID 19, a accesat mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc. În urma solicitării, organizația a reușit să identifice soluții pentru a dota unitatea medicală cu un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști)  și soluții de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 Euro. Echipamentele donate vor funcționa în Secțiile Clinice Neonatologie I, II și ORL.
De la crearea Fondului de urgență pentru întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei,  42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă.
Peste 5.000 de cadre medicale din toată țara au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 177.714 echipamente și materiale medicale indispensabile.
În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:
•    Spitalul Grigore Alexandrescu – Secția ORL;
•    Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București;
•    Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Craiova;
•    Spitalul Municipal Făgăraș.

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 609.351 Euro, din care, 512.801 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.
De asemenea, suma de 96.550 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.
Donațiile sunt așteptate în continuare în contul RO43RNCB0071011434790083 și online pe site-ul Salvați Copiii.