spital_jud_sibiu_.jpgBolnavii care ajung la Urgenţele celui mare spital public din judeţul Sibiu vor putea fi trataţi mai bine, după ce mai multe aparate noi şi performante au fost puse în funcţiune aici. Este vorba despre un nou aparat eco-doppler de ultimă generaţie, dotat cu kituri pentru recoltare de biopsie, în valoare de de aproximativ 25.000 lei. De asemenea, au fost înlocuite vechile aparate de ventilaţie mecanică a pacienţilor cu unele noi, cu performanţe crescute, capabile să crească şansele pacienţilor critici. Totodată, vor fi înlocuite toate cele 14 monitoare de asistare a funcţiei cardiovasculare cu unele noi, ce au posibilitatea de a monitoriza ritmul cardiac, frecvenţa cardiacă, pulsoximetria sangvină şi frecvenţa respiratorie.

„În prezent, toate paturile pe care sunt asistaţi pacienţi în UPU Sibiu sunt monitorizate la nivelul celor mai înalte standarde de tehnică medicală, în folosul pacienţilor ce ne solicită serviciile medicale”, a declarat dr. Constantin Roşca, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Potrivit acestuia, urmează ca la UPU Sibiu să fie adusă aparatură de laborator, ca pacienţii să aibă rezultatele analizelor mai repede.

Până la finalul anului, în secţia de urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi montat şi un aparat Roentgen nou (aparat radiodiagnostic), achiziţionat prin eforturile conducerii spitalului cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii (70%) şi Consiliul Judeţean Sibiu (30%), în valoare de 624.580 lei fără TVA, aceasta fiind cea mai mare investiţie făcută în aparatura UPU în ultimii ani.
Aparatura nouă de la UPU Sibiu a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii, printr-un program al Băncii Mondiale. AGERPRES