Aparatură nouă la Cardiologie şi ATI, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Secţiile de Terapie Intensivă şi Cardiologie II din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu vor fi dotate cu aparatură nouă, a anunţat managerul unităţii spitaliceşti, Cornel Benchea.

“Printre aparatura de specialitate se numără şi un Ecograf multidisciplinar, staţionar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal şi pentru părţi moi. O parte din suma alocată, va fi utilizată pentru creşterea posibilităţilor laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienţi cu infarct miocardic acut sau urgenţe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent”, se arată într-un comunicat de presă.

O parte din aparatură a fost deja achiziţionată, restul urmând să fie cumpărată. Investiţia este posibilă unei sponsorizări de un milion de lei, făcute de Romgaz, companie care a mai sprijinit spitalul sibian cu sume importante de bani şi în ultimii doi ani. AGERPRES