Un numar de sase spitale din judetul Constanta vor fi dotate, de catre Ministerul Sanatatii Publice, cu aparatura medicala in valoare de 800.000 de lei.
Directorul Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Marius Enescu, a informat ca AJSP a intocmit documentele necesare primirii noului lot de aparate de anestezie, ecografie, electroencefalografie, ce vor inlocui unele dintre aparatele uzate care sunt vechi de 15-20 de ani.
Cu noua aparatura medicala vor fi dotate Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Eforie Sud, Spitalul de Ftiziologie Agigea si Spitalul Orasenesc Harsova.

„Dotarea face parte din efortul facut de Ministerul Sanatatii Publice si autoritatile sanitare pentru ridicarea standardului de echipare a spitalelor la un nivel cel putin rezonabil sau chiar bun, in contextul in care din 1989 si pana in 2006 au fost consumate foarte multe fonduri doar pentru sustinerea functionarii unitatilor sanitare, dotarea cu aparatura noua avand un caracter cel mult sporadic. Efortul fara precedent realizat pentru dotarea unitatilor sanitare este oportun si avand in vedere viitoarea operatiune de clasificare si acreditare, functie de serviciile medicale prestate, precum si aspectele descentralizarii prevazute incepand cu anul 2009”, a declarat directorul AJSP Constanta.