scleroza multipla.jpgAsociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN) solicită sprijinul celor care fac voluntariat şi se ocupă cu donaţiile pentru a participa la proiectul de ajutorare a persoanelor cu scleroză multiplă, intitulat ”La plimbare cu scleroza multiplă!.

„‘La plimbare cu scleroza multiplă!’ reprezintă un program de voluntariat, în care persoane afectate de scleroza multiplă din România sunt scoase, două ore pe săptămână, la plimbare: în parc, la piaţă, la film, la mall, la expoziţii… orice ieşire care să-i scoată din izolarea statului acasă. Această plimbare reprezintă o schimbare a stării de spirit, o pauză binevenită pentru membrii familiilor şi un ajutor pentru persoanele adulte care au căpătat o dizabilitate legată de mobilitate. (…) Sistemul medical nu permite însă niciun tratament pentru persoanele cu formă primar progresivă, nefiind acordate nici servicii de psihologie, kinetoterapie sau integrare socială”, se arată într-un comunicat al APAN remis marţi AGERPRES.

Asociaţia îşi propune ca ţinte prin acest proiect 1.600 ore de susţinere, 20 de beneficiari cu scleroză multiplă formă primar sau secundar progresivă, 40 de săptămâni într-un an, 25 de voluntari şi psihologi.
Donaţiile se pot face până pe data de 31 iulie pe platforma swimathonbucuresti.ro: online prin Mobipay sau PayPal, prin transfer bancar în contul RO82 BACX 0000 0006 8633 0004 deschis la Unicredit Ţiriac Bank, sucursala Domenii, Bucureşti, pentru Fundaţia Comunitară Bucureşti, CUI 29472532, cu menţiunea: Donaţie Swimathon pentru La Plimbare cu SM.

APAN a participat pe 2 iulie la Swimathon Bucureşti pentru a susţine comunitatea persoanelor afectate de scleroza multiplă şi proiectul „La plimbare cu SM!”. 10 persoane (echipele Axonii şi Neuronii) au înotat şi strâns fonduri pentru ca 20 de persoane cu scleroză multiplă să fie scoase la plimbare şi ajutate cu servicii de psihoterapie. Obiectivul financiar propus pentru proiectul pilot cu care s-a participat la Swimathon Bucureşti pe 2 iulie a fost de 18.000 lei, peste 16.000 lei fiind deja adunaţi. AGERPRES