ANMDR: Producătorul Euthyrox va suplimenta cantitățile pentru piața din România

Producătorul Euthyrox comprimate a răspuns pozitiv solicitării autorităților române de a se suplimenta cantitățile puse pe piață în lunile aprilie, mai și iunie. Astfel, pentru reglarea situației curente s-a acceptat o creștere a cantităților care vor fi distribuite pe piață începand cu săptămâna 13-17 aprilie, au anunțat reprezentanții Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDR).

De asemenea, în ceea ce privește disponibilitatea Hidroxiclorochina (cunoscută sub denumirea comercială de Plaquenil), producătorul Sanofi a răspuns că livrarile către România se fac în acord cu previziunile pentru a se acoperi nevoile pacienților în tratament cu Plaquenil, conform indicațiilor aprobate ale medicamentului.

Donația efectuată în contextul pandemic actual, de compania Sanofi Romania, este destinată utilizării în cazurile grave de infecție cu virusul SARSCov-2, conform Protocolului aprobat la nivel național, medicamentul fiind administrat pacienților, numai sub supravegherea medicului, în funcție de severitatea simptomelor.

 

Materialul integral pe www.sanatateatv.ro.