Valorile termice vor continua să fie oscilante în următoarele două săptămâni, iar potrivit prognozei valabilă pentru intervalul 3-16 iunie 2013, în majoritatea zonelor ţării, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade Celsius. Primele zile ale lunii iunie vor fi caracterizate de o vreme mai răcoroasă decât în mod normal pentru această perioadă, iar ploile, sub formă de averse, se vor semnala în tot intervalul de prognoză, în majoritatea zonelor ţării.

În zona Banatului, primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru început de iunie, dar în intervalul 5-10 iunie temperaturile vor creşte treptat, atingând valori medii de 25 de grade, ziua, şi 14 grade, noaptea, cu 5-6 grade mai ridicate decât la începutul perioadei de prognoză. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va menţine relativ constant, cu uşoare variaţii, de până la două grade Celsius în plus sau în minus, pe parcursul săptămânii. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse vor fi în intervalul 10-13 iunie.

Pentru regiunea Crişanei primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru începutul lunii iunie, dar după 5 iunie regimul termic va fi în creştere treptată şi pe 10-11 iunie mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 7 grade mai ridicate decât în prima zi, maximele atingând 24 de grade şi minimele 13 grade. În cea de-a doua săptămână a perioadei de prognoză temperaturile nocturne se vor menţine constante, iar cele diurne vor scădea uşor la început de săptămână, iar spre sfârşitul intervalului vor creşte din nou spre 25-26 de grade, în medie. Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în intervalul 10-13 iunie.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, debutul intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme mai răcoroasă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii iunie, dar până pe 10 iunie se vor înregistra temperaturi maxime medii de 23 de grade, cu aproximativ patru grade mai mari faţă de cele din prima zi. Între 10 şi 12 iunie, regimul termic diurn va scădea uşor, dar apoi va creşte din nou, pentru ca, la sfârşitul perioadei de prognoză, mediile termice să atingă 24 de grade ziua şi 11 grade noaptea. Aversele de ploaie şi descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar caracterul de torenţialitate al ploilor se va manifesta mai ales în jurul datei de 8 iunie şi, din nou, în intervalul 11-14 iunie.

În zona Maramureşului, încălzirea vremii se va resimţi treptat în prima jumătate a intervalului de prognoză, când mediile maximelor vor creşte de la 18-19 grade în primele două zile din primele zile până la 24 de grade Celsius pe data de 10 iunie. În a doua parte a perioadei de prognoză temperaturile se vor menţine relativ constante, la valori medii ale maximelor de 23-24 de grade şi ale minimelor nocturne de 12-13 grade. Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi semnificativă în jurul datelor de 3, 11 şi 12 iunie.

În Moldova, în prima parte a perioadei de prognoză, mediile termice se vor menţine relativ constante, în jurul a 22-23 grade la valorile maxime diurne şi 12-13 grade la valorile minime nocturne. În a doua săptămână, temperaturile vor creşte uşor, spre medii ale maximelor de 24 de grade şi ale minimelor de aproximativ 14 grade. Ploile, mai ales sub formă de averse, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în intervalele 5-8 iunie şi, din nou, pe 11 şi 13 iunie.

Potrivit prognozei ANM, în zona Dobrogei, regimul termic diurn se va menţine relativ constant în prima săptămână a intervalului de prognoză, când valorile temperaturilor maxime vor fi, în medie, de aproximativ 23 de grade, iar ale minimelor nocturne de 14-15 grade. Între 9 şi 12 iunie, o uşoară încălzire va determina o creştere cu aproximativ două grade Celsius a temperaturii aerului, care se va menţine la valori de 25 de grade ziua şi 16-17 grade noaptea, până la sfârşitul perioadei de prognoză. Vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 6 şi 8 iunie, când izolat se pot înregistra cantităţi de apă mai importante.

În zona Munteniei, în primele zile, vremea se va încălzi, de la 23 de grade la începutul intervalului, până la o medie de 26 de grade pe 10 iunie. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile maximelor diurne se vor menţine în jurul acestei valori, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ va creşte după 8 iunie, dar cu precădere în jurul datei de 11 iunie.

În Oltenia, vremea, răcoroasă în primele zile, se va încălzi treptat, astfel încât pe 10 iunie media maximelor va atinge 25 de grade, iar temperaturile minime vor fi de aproximativ 13-14 grade, cu circa trei grade mai mari decât la începutul intervalului. Va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant atât la valorile diurne, ce se vor menţine în jurul a 24-25 de grade Celsius, cât şi la cele nocturne, care vor fi de aproximativ 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent după 7-8 iunie, dar averse mai importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, vor cădea în jurul datei de 11 iunie.

La munte, valorile termice vor marca o creştere uşoară în prima parte a perioadei de prognoză, de la medii ale maximelor diurne de 12 grade, în prima zi, spre 15 grade pe 10 iunie, după care se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor creşte de la o medie de aproximativ cinci grade Celsius, în prima dimineaţă, spre 8 grade în ultima. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după amiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi pe data de 3 iunie şi, din nou, după 7 iunie.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 3-16 iunie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia. AGERPRES