Cei 51 de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi de la Laboratorul de analize Giurgiu au protestat vineri, pentru a opta zi lucrătoare consecutiv, timp de două ore, în faţa instituţiei faţă de inechităţilor salariale.


„Angajaţii din DSP Giurgiu protestează alături de colegii din întreaga ţară ca urmare a nedreptăţii făcute de legiuitori care au hotărât că cei din DSP nu trebuie plătiţi la fel ca cei din CAS. Activitatea complexă desfăşurată de instituţia noastră este mai puţin cunoscuta însă demonstrăm zi de zi că facem eforturi susţinute pentru a răspunde cerinţelor legislative şi nevoilor sistemului sanitar. Vrem un sistem de salarizare echitabil şi dorim ca importanţa muncii noastre sa fie recunoscută şi remunerată ca atare”, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri de sindicaliştii din cadrul DSP Giurgiu.

Angajaţii DSP Giurgiu şi de la Laboratorul de Analize Giurgiu sunt reprezentaţi de Sindicatul Forţa Legii şi au protestat vineri, între orele 10,00 – 12,00, în faţa instituţiei.

Ei spun că vor continua protestele şi în zilele următoare dacă doleanţele lor nu vor fi rezolvate. AGERPRES