La sfârşitul săptămâinii trecute, peste 70 de voluntari ai companiei Antibiotice au plantat 300 de pomi fructiferi la şcolile din localităţile Voroveşti, Proselnici şi la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. În cadrul acestui proiect angajaţii companiei Antibiotice şi-au propus să planteze în doua etape, 400 de pomi fructiferi la şcolile din localităţile limitrofe: Miroslava, Proselnici, Voroveşti şi Valea Lupului, (meri, pruni, vişini, cireşi).

“«Livada de la şcoală» este un proiect  prin care angajaţii Antibiotice se implică voluntar şi încearcă să insufle tinerei generaţii respectul faţă de protejarea mediului înconjurător, menţinerea unui stil de viaţă sănătos dar şi cultivarea spiritului civic în comunitate. Noi credem în «Puterea faptei care stă în puterea noastră» ce reprezintă sloganul  proiectelor noastre de responsabilitate socială şi astfel, ne implicăm pentru ca acest proiect să aibă continuitate, să fe un exemplu pentru comunitate”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare Antibiotice.

Prima etapă de plantare a fost derulată în parteneriat cu Primăria comunei Miroslava care a pus la dispoziţie terenurile din curtea şcolilor şi a sprijinit amenajarea acestora. “Acţiunea de astăzi  a fost realizată la iniţiativa companiei Antibiotice care a achiziţionat materialul săditor şi alături de voluntari a înfiinţat cele trei livezi care aduc un mare beneficiu copiilor şi comunităţii. Pe un spaţiu nefolosit pe care creşteau buruieni, compania Antibiotice  a iniţiat un  proiect care a dat o utilitate acestor terenuri. Este o colaborare  mai veche cu Antibiotice, avem proiecte comune”, a declarat Dan Niţă, primarul comunei Miroslava .

Voluntarii Antibiotice împreună cu elevii din cele trei şcoli au fost consiliaţi în cadrul acţiunii, de către reprezentanţii Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi în vederea respectării standardelor de plantare corectă a pomilor fructiferi. „Mulţumim companiei Antibiotice pentru ideea extraordinară pe care au avut-o de a înfiinţa o livadă în cutrea şcolii. Le promitem că vom avea grijă de ea şi că la toamnă, vom da această responsabilitate viitoarei clase a IV-a. Suntem bucuroşi că vom avea aer curat şi vom admira un peisaj frumos”, a declarat Alisa Elena Darabană,  elevă clasa a IV-a şcoala din Voroveşti.

A doua etapă de plantare în cadrul proiectului „Livada de la şcoală” se va desfăşura în parteneriat cu Primăria comunei Valea Lupului, urmând să fie plantată a patra livadă, la  Şcoala Gimnazială din localitate.