Gătitul este o artă în adevăratul sens al cuvântului, iar ingredientele cât mai simple, naturale și timpul de preparare cât mai scurt sunt o necesitate. În plus, alimentația sănătoasă se recomandă să fie în proporție de 80-90%, iar 10-20% să ne rămână pentru un mic răsfăț. Sunt doar câteva dintre ideile doamnei Ana Maria Ionesi, Nutriționist- Dietetician, Terapeut în terapii complementare, Cabinet de nutriție, Rădăuți, din interviul acordat pentru platforma DespreObezitate.ro.

Calitate, nu cantitate

”În zilele noastre, timpul de pregătire a meselor s-a redus considerabil, spre 15-20 de minute. Secretul reușitei într-o eră a vitezei va fi mereu o bună organizare a cumpărăturilor și a meniurilor stabilite săptămânal. Un alt sfat important pe care îl dau tuturor persoanelor este alegerea calității, în detrimentul cantității. Alegeți fructe și legume de sezon, coapte, variate, colorate, pline de vitamine și gust. Alegeți condimente care să ofere o aromă mai specială mâncării și care să ne ajute la reducerea sodiului din alimentație. Pentru a face rețetele sănătoase cât mai gustoase, putem să ne jucăm cu aromele date de condimente, verdețuri proaspete, legume precum ceapa, usturoiul, fructe precum lămâia, portocala, rodia sau sosul de roșii. Un alt mic secret sunt uleiurile aromate, cum ar fi uleiul de măsline cu cimbru, mentă, trufe sau alte arome. Oțetul balsamic ne poate fi de ajutor în salate, iar vinul, la gătit. În funcție de preparate, putem folosi atât nucile, semințele sau parmezanul, pentru a desăvârși gustul. Totul ține de preferințele personale, de gusturi și de imaginație. Gătitul este o artă în adevăratul sens al cuvântului!”, a subliniat nutriționistul.

 

 

Continuarea materialului pe Despreobezitate.ro