spit tg jiu.jpgPreşedintele CNSLR Frăţia Gorj, Valentin Popa, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu riscă să îşi închidă în mare parte activitatea din cauza plecării mai multor medici, iar Secţia de oftalmologie din cadrul unităţii medicale este în pericol să nu mai funcţioneze din acelaşi motiv.

Potrivit acestuia, 14 medici gorjeni au plecat din sistemul public în ultimele şase luni. „Trecem printr-o perioadă cu care nu ne-am mai întâlnit până în momentul de faţă. În ultimele şase luni au plecat din spital 14 medici. În condiţiile în care din puţinul pe care îl avem, mai şi pleacă, Spitalul Judeţean este pus în postura de a nu-şi mai putea face datoria către asiguraţi”.

„În ultimele şase luni, doi medici, care ar mai fi putut să stea la serviciu, au plecat la cerere prin desfacerea contractului de muncă, au mers în privat. Patru medici s-au pensionat la limită de vârstă, fac menţiunea că doi dintre ei ar mai fi putut să rămână la serviciu şi ceilalţi doi, cu acordul managerului, ar fi putut să rămână la serviciu. Situaţia cea mai gravă este cu medicii care pleacă în concediu fără plată, pentru o perioadă determinată, cea mai scurtă perioadă determinată fiind de un an. În această situaţie avem opt cazuri şi sunt medici tineri aceştia”, a precizat Valentin Popa.

Cabinetul de neuropsihiatrie infantilă din policlinica spitalului s-a închis săptămâna trecută, după ce singurul medic cu această specialitate în judeţ a plecat în concediu fără plată pentru un an de zile. „Plecând toţi aceşti medici, vom fi puşi în faţa faptului de a închide anumite specialităţi, în special în policlinică. Avem un cabinet de neuropsihiatrie infantilă, este singurul din judeţul Gorj şi avem un singur medic. Săptămâna trecută a făcut cerere de plecare în fără plată pentru un an de zile. Acel cabinet şi-a închis uşa, avem copii cu probleme care nu vor mai putea fi investigaţi în judeţul Gorj, iar pentru finanţele spitalului înseamnă 28 de consultaţii pe zi mai puţin, adică bani mai puţini luaţi de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj. Avem cabinetul de ORL din policlinică unde erau două ture, cu doi medici, unul din medici a plecat săptămâna trecută în privat, ceea ce înseamnă încă 28 de servicii medicale pe zi neefectuate. Avem cabinetul de diabet, unde au plecat doi medici. Ambulatoriul de specialitate este în pericolul de a-şi închide mare parte din activitate”, a mai spus preşedintele CNSLR Frăţia Gorj.

Acesta a mai atras atenţia că Secţia oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este în pericol să nu mai funcţioneze, din cauza lipsei medicilor. „Avem Secţia oftalmologie din spital, care este o secţie chirurgicală, unde un medic are probleme cu legea, iar celălalt medic, singurul care operează, intenţionează să plece din sistem, ceea ce înseamnă că oftalmologia nu mai poate funcţiona ca secţie. Este un caz în care o secţie poate să dispară”, a afirmat Popa. AGERPRES