Ambulatoriul Spitalului Corabia intră anul aceasta în lucrări de reabilitare, datorită unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă de peste cinci milioane de lei, afirmă primarul oraşului Corabia, Iulică Oane.

Acesta a menţionat că valoarea totală a proiectului este de 5,4 milioane de lei, iar cofinanţarea pe care trebuie să o asigure Consiliul Local Corabia este mai mică de 100.000 de lei, deoarece 98% din fonduri sunt nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional. Din aceste fonduri vor fi achiziţionate echipamente medicale, printre care şi un tomograf, se reabilitează actualele cabinete medicale şi se amenajează încă patru noi cabinete medicale, se modernizează complet clădirea în care funcţionează ambulatoriul.

„Urmărim să crească numărul pacienţilor cabinetelor medicale din ambulatoriu de la 40 pe zi în prezent, la 60 pe zi, să crească adresabilitatea, pentru că acum mulţi cetăţeni din Corabia merg la spitale din alte oraşe pentru investigaţii medicale, aici nefiind echipamentele necesare. Prin dotarea cu echipamente medicale noi, prin crearea de noi cabinete, venim în sprijinul bolnavilor care vor putea face analize, investigaţii şi vor primi tratament în Corabia”, a declarat miercuri primarul Iulică Oane.

La Ambulatoriul Spitalului Corabia funcţionează în prezent 13 cabinete medicale şi numărul acestora va creşte la 17. Primarul oraşului Corabia a mai spus că modernizarea ambulatoriului va determina şi o scădere a costurilor spitalului din localitate, deoarece vor fi rezolvate în ambulatoriu mai multe cazuri decât până acum, iar în spital vor fi internaţi numai pacienţii cu afecţiuni grave.

„După momentul începerii lucrărilor de execuţie la reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Corabia vor mai trece aproximativ 15 luni până la finalizarea acestuia”, a adăugat primarul.
În judeţul Olt, au fost reabilitate deja ambulatoriile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi de la Spitalul Balş, unde au fost obţinute finanţări nerambursabile în valoare totală de peste cinci milioane de euro. AGERPRES