Noul ambulatoriu al celui mai mare spital din Alba, care revine practic în spaţiul în care a funcţionat până în urmă cu aproape două decenii, va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, stadiul lucrărilor fiind de 40%, se arată într-un comunicat transmis, de către purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Alba, Violeta Nica.

„Lucrările de extindere, modernizare şi dotare în vederea readucerii policlinicii, de pe strada Muşeţelului, la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, se află în plină desfăşurare şi vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Această investiţie, realizată cu fonduri europene şi sprijin financiar din partea Consiliul Judeţean Alba, este foarte importantă pentru creşterea calităţii actului medical, pentru crearea unui nivel ridicat de confort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, precum şi pentru obţinerea unui mediu integrat şi coordonat, prin concentrarea serviciilor medicale într-un singur loc, care să conducă la o îngrijire mai bună a pacienţilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Alba.

Potrivit sursei citate, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, s-a aflat miercuri pe şantier, unde lucrările au fost realizate în proporţie de 40%.

„Au fost finalizate spaţiile de lucru interioare, grupurile sanitare, iar în prezent se lucrează la partea de instalaţii (sanitare, termice şi electrice). Noul ambulatoriu va beneficia de spaţii generoase şi de un flux astfel proiectat încât să asigure eficienţa şi calitatea actului medical”, a menţionat reprezentantul CJ Alba.

Pe lângă extindere, ambulatoriul va fi dotat cu 539 de echipamente medicale de ultimă generaţie.

Proiectul „Extindere, Modernizare şi Dotare în vederea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR).

Valoarea investiţiei este de peste 14,5 milioane de lei. Cofinanţarea CJ Alba, în subordinea căruia se află spitalul, este de peste 4 milioane de lei, reprezentând circa 28% din costul total, iar aproape 10,5 milioane de lei, adică 72%, sunt fonduri europene. AGERPRES