Ambulatoriul şi unitatea de primiri urgenţe de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au fost inaugurate, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi dotare realizate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.


Valoarea proiectelor derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, care a asigurat şi partea de cofinanţare, se ridică la peste 20 de milioane de lei. Finanţarea europeană a fost realizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Este un moment important pentru Argeş, care coincide în mod fericit cu împlinirea a 40 de ani de când avem spital de pediatrie în Piteşti. (…) Mă bucur foarte mult să văd că avem şi o evoluţie în ceea ce priveşte dotarea, în ceea ce priveşte mijloacele pe care administraţia publică judeţeană le pune la dispoziţia celor care profesează actul medical. (…) În judeţul Argeş, una dintre priorităţi este sănătatea”, a spus ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, prezentă la inaugurare, potrivit unui comunicat transmis de CJ Argeş.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat importanţa amenajării şi dotării corespunzătoare a serviciilor de urgenţă.

„Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. (…) Unităţile de primiri urgenţe şi compartimentele de primiri urgenţe sunt unele dintre secţiile cele mai dificile într-un spital şi numărul celor care trec prin aceste secţii este unul imens. Organizarea acestor secţii este foarte importantă şi condiţiile pentru medicii şi asistenţii din aceste secţii este foarte important să le avem la un înalt nivel calitativ”, a declarat Raed Arafat.

Preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a subliniat cu această ocazie că investiţiile finalizate în ultima perioadă sau aflate încă în derulare în sistemul de sănătate din judeţ sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani.

Spitalul de Pediatrie Piteşti are statut de spital regional şi deserveşte atât pacienţi din Argeş, cât şi din judeţele vecine. Potrivit datelor prezentate de CJ Argeş, peste 25.000 de copii se prezintă anual la camera de gardă a unităţii medicale. AGERPRES

 

* Sursa foto: Consiliul Judetean Arges / Facebook.com