adjud_spital1.jpgAutorităţile din municipiul Adjud au inaugurat, marţi, ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Adjud, un proiect european în valoare de 6.368.711,55 lei.

„Acest proiect este finalizat, urmează să închidem partea de montare a echipamentelor medicale. Cu finalizarea modernizării acestui ambulatoriu de specialitate consider că am încheiat o etapă de modernizare a spitalului, spital care deserveşte întreaga zonă de nord a judeţului şi zona de sud a judeţului Bacău. Pe lângă dotare, avem şi crede medicale de specialitate, cadre foarte bune, care ne fac mândri. Pentru restul spitalului mai avem un proiect de mare anvergură, care sper ca în 2014 îl vom depune şi cu asta vom închide latura sanitară pentru zona de nord. Pe lângă acest proiect, mai avem un proiect adiacent cu parcul din zona spitalului , care este în derulare tot cu sprijinul echipei de proiectare”, a declarat primarul Constantin Armencea.

Managerul Spitalului Adjud, medicul Gheorghe Bercea a precizat că prin intermediul Ambulatoriului de specialitate creşte valoarea actului medical cât şi complexitatea sa. „Cred că suntem într-una din marile zile ale sănătăţii adjudene, astăzi avem tehnica modernă datorită luptei colectivului primăriei în frunte cu domnul primar. Sperăm că vom avea unul dintre cele mai puternice centre medicale de ambulatorii, chiar faţă de Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Focşani. Actul medical creşte în valoare şi în acelaşi timp complexitatea actului medical este ridicată atunci când ai cu ce, ori astăzi pot să spun că Spitalul Adjud prin Ambulatoriul său de Specialitate are cu ce, şi anume are şi oameni pregătiţi, avem şi aparatura specială, astfel încât gradul de complexitate al spitalului va fi dublat”, a spus Bercea.

Lucrările au debutat în urmă cu un an şi ceva, perioadă în care clădirea a fost izolată, acoperişul refăcut, tâmplăria înlocuită, iar toate cabinetele din interior şi grupurile sanitare au fost modernizate. De asemenea, s-a intervenit şi pentru schimbarea instalaţiei de încălzire, a celei sanitare, dar şi circuitelor electrice. În iulie, cele 20 de cabinetele medicale au fost mobilate şi a fost montat un lift exterior, pentru pacienţii cu probleme ale aparatului locomotor.
Cabinetele au fost dotate cu aparatură medicală performantă, în valoare de 61 de mii de euro, provenind din Uniunea Europeană şi SUA, mai exact EKG-uri, monitor de funcţii vitale, ecograf 4D, tensiometre, defibrilatoare cardiace, oscilometre, spirometre, tensiometre cu stetoscop, plus multe alte aparate, toate de ultimă generaţie.

În cadrul ambulatoriului vor activa 20 de medici, din cadrul spitalului şi rezidenţi, pe o gamă largă de specialităţi. Ambulatoriul dispune şi de un laborator de analize medicale şi unul de radiologie şi imagistică medicală. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniu de intervenţie 3.1 – Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Perioada de implementare a fost 15 luni, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 6.368.711 lei. AGERPRES