Ambulatoriul de Specialitate al Secţiei Exterioare din Tăşnad a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost inaugurat vineri pentru cei peste 30.000 de locuitori din zonă. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat că scopul deschiderii acestui ambulatoriu este de a asigura promptitudine în rezolvarea problemelor de sănătate a cetăţenilor din zona Tăşnad cu satisfacerea nevoilor de asistenţă medicală a acestora în cât mai multe specialităţi.

„Locuitorii din zona Tăşnad nu vor mai fi nevoiţi a se deplasa zeci de kilometri la spitalele din Carei, Satu Mare sau chiar la cele din alte judeţe, pentru o consultaţie de specialitate sau pentru o adeverinţă. Astfel, prin această investiţie, cei 31.000 de locuitori vor ajunge cu uşurinţă la medicii specialişti ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, creşterea accesibilităţii la serviciile medicale de specialitate oferite având un impact decisiv asupra calităţii vieţii pacienţilor”, a declarat Csehi Arpad.

În cadrul ambulatoriului vor funcţiona 11 cabinete de specialitate: chirurgie generală, ortopedie, ORL, pediatrie, interne, dermatologie, psihiatrie, planning familial, obstetrică – ginecologie, oftalmologie, neurologie, urmând ca în cursul anului să înceapă să funcţioneze şi alte specialităţi. Medicii SJU Satu Mare se vor deplasa în Tăşnad şi vor efectua consultaţii, conform unui program săptămânal.

Lucrările de igienizare şi recompartimentare a fostului spital au costat 25.000 de lei, bani proveniţi din sponsorizări, la care se mai adaugă 50 000 de lei alocaţi de Primăria Tăşnad pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente performante de laborator. AGERRPES