spitalul-fundeni.jpgAmbasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a evidenţiat colaborarea pe care o are cu ministrul Sănătăţii în dezvoltarea de programe de sănătate, iar referindu-se la Spitalul Clinic Fundeni, unde a participat miercuri la deschiderea manifestărilor prilejuite de Zilele Institutului Fundeni, diplomatul a evidenţiat rolul acestei unităţi sanitare în România.

În opinia sa, un spital trebuie să promoveze cele mai bune îngrijiri medicale şi să dispună de cea mai bună tehnică care să susţină calitatea îngrijirilor. Acesta a adăugat că exemplul Spitalului Clinic Fundeni ar putea fi reprodus şi în alte spitale din România, el putând constitui un model pentru alte unităţi medicale. Diplomatul american a făcut referire la un studiu privind atitudinea oamenilor de afaceri referitor la faptul că un obstacol important pentru investitorii străini în România îl constituie şi calitatea serviciilor oferite aici.

„Spitalele trebuie să ofere servicii mai bune pentru că asta contribuie la prosperitatea unui popor şi la o viaţă mai bună pentru generaţiile viitoare”, a spus ambasadorul american. Pacienţii trebuie să fie foarte mulţumiţi de calitatea actului medical, iar pornind de la acest lucru Mark Gitenstein a subliniat că împreună cu alţi ambasadori din Germania, Marea Britanie, Canada şi alte ţări a colaborat la elaborarea unui site care va fi disponibil în perioada următoare – medalert – unde pacienţii îşi pot posta opiniile privind calitatea îngrijirilor medicale primite.

Site-ul a fost dezvoltat folosind tehnicile reţelelor de socializare şi aici pacienţii vor putea să clasifice spitalele în funcţie de calitatea îngrijirilor medicale primite. Diplomatul american a evidenţiat că datorită reformelor făcute cu siguranţă Spitalului Clinic Fundeni va fi clasificat printre cele mai bune, aceasta şi datorită managerului dr. Carmen Orban şi echipei sale. AGERPRES