Deputatul Alexandru Rafila a precizat că nu există testare serologică în Israel care să suplinească vaccinarea anti-COVID şi niciun fel de prevedere care să încurajeze această posibilitate.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a dorit astfel să demonteze „o ştire falsă” apărută în spaţiul public.

„Aş vrea să vă dau o informaţie pentru a demonta o ştire falsă care circulă în spaţiul public referitoare la utilizarea testelor serologice în locul vaccinării, de exemplu, în Israel. Am avut două discuţii telefonice cu coordonatorul Programului naţional de combatere a pandemiei din Israel. Nu există aşa ceva în Israel, nu există testare serologică în Israel care să suplinească vaccinarea”, a explicat Rafila.

Potrivit social-democratului, „au existat încercări ale unor studii care să stabilească dacă această testare serologică este utilă, dar rezultatele au fost clar negative”.

„Rezultatele au fost clar negative şi în Israel nu există niciun fel de prevedere care să încurajeze în vreun fel, pentru că nu există nici la Centrul European de Control al Bolilor, nici la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, această posibilitate. Şi lucrul acesta trebuie spus foarte clar, ca să nu mai existe speculaţii în spaţiul public”, a transmis Alexandru Rafila. AGERPRES