Ministerul Sănătăţii nu a pierdut banii din PNRR pentru construcţia de spitale, a declarat ministrul Alexandru Rafila, precizând că toate cele 27 de obiective vor fi realizate.

„Toată această demagogie că Ministerul Sănătăţii sau România a pierdut banii nu a fost altceva decât un mecanism care fusese convenit încă de la început, de când a existat acest Program European de Redresare şi Rezilienţă, prin care o anumită creştere economică condiţiona un anumit cuantum. Problema este că acest lucru a fost folosit foarte politic şi demagogic încât să spună că, de exemplu, Ministerul Sănătăţii a pierdut banii. Nu. O dată, nu am pierdut bani. În al doilea rând, toate cele 27 de obiective se vor face. Dacă vor fi necesare fonduri suplimentare, ele vor fi realizate”, a spus ministrul Sănătăţii la postul Euronews România.

Întrebat de ce România nu a reuşit să construiască spitale, Alexandru Rafila a răspuns: „Cred că din acelaşi motiv pentru care nu am construit autostrăzi. Este exact acelaşi motiv, ne-am blocat fie în procedurile de achiziţie publică, fie în termenele care trebuiau respectate pentru utilizarea banilor externi”. AGERPRES