Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că, începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Potrivit ministrului, la Iaşi proiectul a fost finalizat şi din toamnă va începe construcţia efectivă a Spitalului Regional.

De asemenea, susţine ministrul, la jumătatea acestui an va fi finalizat şi proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj, iar până la sfârşitul anului cel de la Craiova.

„Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro. În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că investiţiile vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate. „Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi”, a mai afirmat ministrul. AGERPRES