Conducerea serviciilor de sănătate este o ştiinţă care trebuie învăţată şi practicată, iar managerii unităţilor sanitare trebuie să fie într-un update permanent pentru că acesta este pasul spre profesionalizare, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a participat la deschiderea celei de a XXIX-a ediţii a Conferinţei Europene pentru Managementul Sănătăţii, care se desfăşoară timp de trei zile în aula Universităţii Politehnica Bucureşti şi care reuneşte 400 de participanţi din 45 de ţări.

„Cred că este cel mai mare eveniment de sănătate publică organizat vreodată în România. Mă bucur că suntem co-organizatori. Au fost nişte coincidente bune: faptul că noi avem acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu asistenţă tehnică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că oamenii din Europa încep să cunoască despre România că lucrurile se schimbă şi că reuşim să pregătim alte generaţii de manageri pentru serviciile de sănătate. Conducerea serviciilor de sănătate este o ştiinţă care trebuie învăţată, practicată. Lucrul cel mai important este că trebuie să fie un un update permanent al celor care conduc unităţile sanitare. Cred că este pasul spre profesionalizarea managementului în unităţile sanitare şi trebuie să fim consecvenţi în acest demers”, a subliniat Rafila.

Conferinţa este un eveniment anual organizat de Asociaţia Europeană pentru Managementul Sănătăţii (EHMA), anul acesta coorganizatori fiind Ministerul Sănătăţii din România şi Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS). Tema evenimentului din acest an este „Modelarea şi gestionarea ecosistemelor inovatoare de sănătate”. AGERPRES