Una din cinci persoane suferă de rinită alergică. Cei care se confruntă cu alergiile de primăvară au parte de probleme noi, când ies din casă. În momentul în care strănută sau tușesc în public, sunt ținta privirilor suspecte ale celor care îi înconjoară. Pandemia de coronavirus a adus și alte neplăceri. Protecția de infecție devine tot mai grea pentru zeci de persoane care au reacții alergice la cauciuc și la dezinfectanți.

Cristina Scutaru este mama unui copil cu alergie la polen, praf și puf. Primăvara, plimbările în aer liber presupun riscuri reale pentru fiica sa de 13 ani.

„Eu nu am alergii decât la fructe cu semințe. Fetița mea, în schimb, are alergii la praf, la polen, la acarieni, la puf, pene. Am mai avut probleme când i s-a umflat pielea, i-au ieșit bubițe. Are alergii, i se înfundă nasul foarte des, îi curge nasul, nu știu dacă spre adolescență o să îi treacă sau nu, dar sper să se facă bine. Având 13 ani, nu pot să o țin în casă. Încercăm cât de cât să evităm puful, păpădiile, copacii înfloriți”, povestește Cristina Scutaru.

 

Materialul integral pe Digi24.ro.