”Primim numeroase apeluri, direct sau în scris, de la familii sau chiar de la pacienții tineri, solicitându-ne cu disperare să-i ajutăm să strânga banii pentru realizarea unor investigatii medicale, tratamentului sau operatiei necesare pentru salvarea lor într-o clinică din străinatate, sau cumpărarea unui anumit medicament recomandat de medicul curant! Alții au nevoie pur si simplu de ajutor pentru mancare mai speciala si/sau alte mici obiecte pentru copilul bolnav!

De ani de zile am ajutat și ajutăm nenumărate familii de copii bolnavi de cancer pentru a acoperi costurile acestor investigații, pentru procurarea de medicamente, pentru plata unei proteze,.., pentru ajutor pentru îmbunătățirea alimentației copilului lor, dar credem ca se poate face mult mai mult. Dar, desigur, posibilitatea noastra de-a ajuta direct pentru astfel de situatii este oarecum limitata. De ani de zile, am vorbit în diverse imprejurari unor sponsori, unor companii, unor suporteri, unor organizatii, de asemenea în diverse întâlniri publice despre posibilitatea de implicarea directă a oamenilor buni – in ajutorarea acestor familii.

Am numit-o ADOPȚIA LA DISTANȚĂ A UNUI COPIL BOLNAV”, au descris conceptul proiectului membrii Asociației PAVEL, pe pagina lor de Facebook.

Acest tip de adopții sunt practicate frecvent în alte țări. Ce ar însemna mai precis această adoptie? Un grup de 5 sau mai multe persoane (de exemplu lucrând în acealași birou, la aceeași instituție, prieteni, vecini,..) susțin un copil bolnav, depunând constant o sumă de bani în contul familiei, pe toată perioada de tratament a copilului. Membrii Asociației PAVEL pot face recomandarea copiilor, ținând cont de situația materială a familiei și de nevoia de ajutor pentru copil.

”Suma, poate fi și simbolică, de exemplu 50 de lei/lună(echivalentul a 3 pachete de țigări la care se poate renunța), sau mai mult sau mai puțin, în funcție de situația financiară a celui implicat. Acest grup de susținători va contribui astfel la ameliorarea temporară a situației financiare a unei familii greu încercate. Puteți trimite, în plus, și câte o felicitare pentru ziua copilului sau de sărbători, o jucărie, un joc sau o carte, și desigur dacă doriți, puteți să vă implicați și mai mult.” ne încurajează membrii Asociației.

Un grup numeros, până acum 130 de oameni inimoși din BCR s-au hotărât să se alăture acestei inițiative pentru a ajuta copiii și adolescenții bolnavi din IOB și Spitalul Fundeni.
Campania se numeste ‘Albă ca Zăpada și cei 7 pitici’, o inspirată idee de a-i ajuta pe copiii care au diverse nevoi în perioada de spitalizare. Lunar, 7 copii (pitici) din secțiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică din spitalele menționate vor primi ajutor divers, în funcție de nevoile lor.  Cei 130 de sustinatori ai copiilor vor fi tot atâția Albă ca Zăpada!

Până acum, prin acest proiect 7 pitici au primit ajutor! S-au cumpărat 4 camere implantabile (4000 lei, toate 4), s-au strâns bani pentru o examinare RMN (400 lei) și alți 2 pitici, care vor avea nevoie de transplant, vor avea bani (câte 1500 lei, fiecare) să-și cumpere cele necesare pentru a se pregăti pentru perioada de izolare și transplant. Între timp, alte Albă ca Zăpada au cumpărat hăinuțe și încălțăminte pentru piticii care aveau nevoie sau au strâns bani, din care părinții acelor pitici să poată cumpăra acestea.
Mulțumim în numele copiilor, părinților și a echipei PAVEL pentru această inițiativă extraordinară!